חובת שכירות בקניית דירה על הנייר

שאלה:

קניתי דירה על הנייר עם התחייבות של שכירות מהוקנה עד שאני נכנס להדירה בפועל שנתתיים קיבלתי שכירות כמו שסיכמנו אחרי זה הוא הופסיק עם טענה שהיה כתוב בזכרון דברים עד שתיכנס לדירה או עד שהיזם ישלם תכלית היזם גם לא משלם שאלה אם הוא חייב לתת לי שכירות או שיש משהו בטענה שלו שהיזם צריך לשלם לי עכשיו אפילו שבפועל הוא לא משלם …

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום של השכירות תלוי בחוזה ההתחייבות. אין בזה הלכה מוגדרת, אלא הכל לפי מה שהתחייבו הצדדים. על כן יש לבדוק את החוזים ולשמוע את הצדדים כדי לדעת מי חייב לשלם.

כדאי שתפנו לבית דין באזור מגורכם כדי לבדוק את הדברים היטב.

בהצלחה.