בניה שמונעת שימוש בסוכת השכן

שאלה:

לפני 8 שנים מימשתי את האופציה לבניית חדר נוסף לדירה. על הדרך הוספתי מרפסת סוכה ברוחב 1.2מ' (לא חוקי). אף אחד לא התנגד. היום פנה אלי השכן מלמעלה וברצונו לבנות חדר מעל הסוכה (חוץ מהאופציה. כמובן, שזה גם לא חוקי) ובכך למנוע ממני את האפשרות להשתמש בסוכה. טענתו בפיו, שבזמנו מחה על הבניה בפני 3 שכנים. עם מי הדין? וכן, האם מותר לי להתנגד לבנייה בעירייה או שיש בזה דין 'מוסר' חלילה? בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

חריגה שחרגת והחריגה של השכן שרוצה לחרוג, בודאי מדובר בבנייה ברכוש במשותף, ואין זכות שאחד יקבל הכל. ויש לחלוק את המקום בצורה סבירה שיהיה טוב לכולם, גם שאתה תקבל שטח סביר לסוכה, וגם שהוא יקבל מקום ראוי לבנייה, ועל כן עליכם לגשת לבית דין או לדיין, כדי שיקבע האם השכן העליון יוכל לבנות, וכמה יוכל לבנות.

בקיצור: אין סיבה שהשכן העליו יחסום לך את כל הסוכה. ומאידך אין סיבה שאתה תקבל את כל השטח. ויש לחלוק בצורה שווה.

בהצלחה.