פרי חדש שקיים כל השנה / תקיעת שופר שלא למצוה

שאלה:

בס ד שלום הרב! 1) בליל ראש השנה מתארחים אצלנו אנשים רחוקים מאוד האם מותר להסביר ולתקוע להם בשופר (בלילה)? 2) לעניין פרי חדש. האם פרי שיש אותו כל השנה אבל לא אכלתי ממנו שנה שלמה נקרא פרי חדש?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לתקוע בשופר בראש השנה שלא לשם מצוה, זו שבות שהותרה רק בתקיעה לשם מצוה. להסביר אפשר כפי שכבר השבתי לך בשבוע שעבר שהשופר בראש השנה אינו מוקצה.

פרי שקיים כל השנה לא מברכים עליו שהחיינו, הברכה היא על התחדשות הזמן, זה לא משנה אם אתה באופן אישי לא אכלת.

שנה טובה ומתוקה.