בישולי גויים – באיזה מאכלים?

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם יש ״בישול גוי״ 1/בפסטות 2/ בדגים 3/ בבשר 4/ בביצים ? לפי פסק ספרדי בבקשה (שולחן ערוך) תודה רבה שלמה

תשובה:

שלום וברכה

בכל המינים האלו יש בעיה של בישולי גויים כיון שאינם נאכלים כמות שהם חיים, אפילו ביצה שניתן לגומעה חיה כתבו הפוסקים שכיון שאין רגילות כך לאוכלה אלא בשעת הדחק, יש בזה בישולי גויים, ראה שו"ע סי' קיג סעי' יד. גם דג שנאכל לפעמים סושי חי, זה רק בצורה מאוד מסויימת, חתוך דק מאוד ועם אורז בצורה מסויימת, סתם דג לא נאכל חי.