זכויות השכנים בגג הבניין

שאלה:

שלום וברכה. ייזם שבנה בניין ומכר את כל הדירות לאנשים, ושייר לעצמו את הבעלות על גג הבניין בלבד. כעת הוא מנהל משא ומתן למכור את הגג לאחד השכנים שאינו גר בקומה העליונה. האם ייתכן שהגג יהיה שייך לאחד השכנים בבניין והוא יבנה על הגג באישור, אף על פי שהוא אינו גר בקומה העליונה. או שהיחיד שיכול לבנות זה רק מי שגר בקומה העליונה?

תשובה:

שלום וברכה,

גג שנשאר בבעלות פרטית, זכותו של בעל הגג למכור למי שיחפוץ, ואין לשכנים בעלות על הגג, ולא יכולים לדרוש זכויות בגג. והקבלן ששיר לעצמו את הגג, יכול למכור לכל שכן שירצה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאל לא הייתה בדין בר מצרא, אלא האם יש בעלות לקבלן בגג. לגבי בר מצרא אם ירצה לקנות את הגג ודאי יהיה קודם לאדם זר מבחוץ לקנות, אם המחיר שמציע שווה למחיר שאדם מבחוץ שרוצה לקנות.