לקבל זכאות מביטוח לאומי כשהזכות לא מומשה

שאלה:

בעבר היה אצלנו במשפחה איזה חולי שע"פ חוק ביטוח לאומי נותן איזה סכום מסוים. בפועל מחמת הטירדה לא הספקתי לגבות זאת, לא היה לי כח להכנס בכל פרוצדורה. כעת יש לי אפשרות לחתום אבטלה כיון שאין לי עבודה רשומה, אבל יש לי עבודה פרטית, השאלה היא האם אני יכול אעפ"כ לחתום ולקבל את הסכום מחמת שמגיע לי מהחוב הראשון.

תשובה:

שלום וברכה,

אתה יכול לקחת הבטלה עכשיו, מאחר ובעבר הייתה לך זכות שלא ממשת. לא בגלל שמותר לגנוב מהמדינה – ההיתר הזה לא נכון – לענ"ד. אלא בגלל שהייתה לך זכות בעבר.

בהצלחה.