רכב שנתקע בנהג שנסע באדום והוזק

שאלה:

לפני שנה נהגתי רכב ורציתי לפנות שמאלה והרמזור התחלף לירוק לכיון ישר, ולא שמתי לב שלכיון שמאל עדיין אדום, ופניתי שמאלה ונכנס בי רכב אחר, למשטרה אמרתי שראיתי ירוק והם קיבלו את זה, אבל אני רוצה לדעת האם אני צריך לשלם לרכב שפגע בי או לא.

תשובה:

שלום וברכה,

שינתה מדיבורך כדי להינצל מעונש של המשטרה, אבל זה לא משנה את הדין. ואם אכן היה אדום ואתה אשם בתאונה, הרי שעליך לשלם על הנזק שנעשה אצלו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שעח סעיף ח, גבי שניים שנתקעו זה בזה, שאם האחד הלך כדין – הלך ברשות. והשני רץ – שלא ברשות, אותו שרץ חייב לשלם על הנזק שנעשה למהלך. וכן אחד שנוסע באדום  – שלא ברשות. והאחד נוסע בירוק – ברשות, ונתקעו זה בזה, אותו שנסע שלא ברשות הוא המזיק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה מדובר שם באדם המזיק, כלומר שנכנס אחד בשני, אבל כאן לכאורה מדובר בדין בור כיון שנכנס הרכב ברכב שלא היה בכיון שלא בכלל [אבל סתם לו הדרך].

  2. כאשר שניהם היו בנסיעה – נחשב לאדם המזיק. ורק במקרה שעצר לגמרי והלה נתקע בו נחשב לממון הזיק – פעמים שיהיה דינו כאש ופעמים דינו כבור.