חתימה לשכן להרחבה על תנאי שנעשתה בעל פה

שאלה:

חתמתי לשכן שמתחתי על הרחבת דירה ומרפסת סוכה התניתי זאת בעל פה בתנאי שזה לא יפריע לי בעתיד כשארצה להרחיב גם. כעת אני מעוניין להרחיב את הדירה ולהרחיב את המרפסת כך שהמרפסת שלי יסוכך על שליש מהמרפסת שלו וכעת השכן מסרב לי בטענה להד"ם כמו"כ הוא טוען שהוא בונה סוכה על כל המרפסת שלו, יצוין שמדובר במרפסת גדולה מאוד כך שגם אם אבנה עדיין הוא יישאר עם סוכה גדולה מאוד.

תשובה:

שלום וברכה,

אין מה לעשות אם שכן שכופר וטוען להד"מ. איך תוכל לכפות עליו אם מכחיש. הפתרון שיש לך אותו לתבוע אותו בבית דין, ושם יש סיכוי שיפחד להכחיש. או שמא בית דין יחליטו שאין לו זכות לעכב עליך, מחמת שגם לך אמור להיות זכות הרחבה כדין חלוקת השותפים, ואין לו חזקת סוכה על כל השטח.

בהצלחה.