הכירויות לפני מתן הגט

שאלה:

בעניין גירושין אם לא התבצעה החתימה הסופית… הגירושין תופסים ? או שעדיין זה נחשב פרידה בתוך נישואים? השאלה היא אם יש היתר הילכתי לגבי הכרויות חדשות (מה שנקרא ידוע בציבור)?
תודה!

תשובה:

שבוע טוב,

ההליך הגירושין הוא פשוט מאד. רגע לפני מתן הגט את אשת איש לכל דבר, רגע אחרי את פנויה לגמרי. כלומר, דיונים, הסכמי גירושין וכד' כל זה זה רק הכנה לגירושין. אבל עד מועד הגט את אשת איש לכל דבר ועניין, ולכן אסור לקיים כמובן הכרויות חדשות. ויש להמתין עד מתן הגט בפועל.