אני כהן לא נתתי את הגט מרצוני האם אני יכול לחזור לאשתי?

שאלה:

ערב טוב. אני כהן ונתתי את הגט לאישתי שלא הייתי שלם בהחלטתי והדיין אמר לי אתה נותן את הגט מרצון אמרתי לו לא אז הדיין אמר לי בנסיבות הקיימות (הכניס לי מילים לפה). אני עדיין לא שלם עם החלטתי אבל מפני שאני כהן אני לא יכול להחזיר את גרושתי(לפי מה שידוע לי) האם הגט שלי בכלל תקין? והאם ניתן להחזיר את. גרושתי ?

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר את העובדות. וקשה מאד לשפוט לפי מה שאתה מציג כאן. חזקה על בית הדין שהכל נעשה כדת וכדין. אין לי ספק שאתה אמרת שאתה נותן את הגט מרצון, זה חלק מהנוסח שהבעל אומר בהליך הגירושין, וברור לי שדיין לא דילג על זה. נכון, שניכר מדבריך שלא היית רוצה להגיע לזה, אבל לפעמים בסיטואציות מסויימות אין ברירה ומסכימים לתת גט, זה לא אומר שאין זה מרצונו החופשי. לדוגמה: אדם שאשתו מתעקשת שהיא רוצה להתגרש בכל מחיר הבעל אינו רוצה. לא מכריחים אותו, אבל לפעמים מסבירים לו שבסיטואציה שנוצרה שאי אפשר לכוף אתה לחיות איתו עדיף לו כבר לגרש. כמובן שאני לא מכיר את העובדות, אלא רק מביא דוגמה.