צינור של מזגן מהשכן שעובר דרך המרפסת

שאלה:

שלום וברכה

שכן מעליי, התקין מזגן והעביר את צינור המזגן בתוך שטר המרפסת הפרטית שלי. האם יש לי זכות על פי דין לדרוש ממנו להזיז את הצינור משטח המרפסת שלי.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הצינור לא מטפטף מים לתוך המרפסת, והציור קבוע בקיר בצורה אקסטטית ויפה ובגובה סביר, לא ניתן לחייב את השכן להסיר את הצינור, מהשטח שלך. הקיר החיצוני משועבד לשימוש מזגנים בצורה סבירה ונוחה.

אם הצינור מטפטף, או שעובר בתוך המרפסת במקום שמפריע או נראה משונה, ניתן לעכב על כך.

בהצלחה.