שכח מוקצה על ספר בשבת

שאלה:

שלום יש ספר שאני שקראתי אותו במהלך השבוע וכסימניה שמתי את החשבונית של הקנייה של הספר, ובשבת כשבאתי לקרוא בו הסתפקתי אם מותר כי אולי זה בסיס כיון שהחשבונית אסורה לקריאה בשבת. האם נכון? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

החשבונית היא מוקצה בלי קשר למה שאסור לקרוא בה בשבת, היא אינה ראויה לכלום ודינה כמוקצה מחמת גופו. אלא שאם ייחדת אותה לשמש כסימניה קבועה היא אינה מוקצה, ואם רק באופן אקראי דחפת את זה שם זה עדיין מוקצה. ומכל מקום אין לחשוש כאן לדין בסיס כי כפי שאני מבין שכחת אותה שם, ולא היתה לך כוונה שהיא תהיה שם בשבת, ובשכח אין דין בסיס. ראה שו"ע סי' שט סעי' ד.