במסגרת שיפוץ בניין ישן שכן אחד מכער ומזיק את הבניין

שאלה:

שלום וברכה
אני דייר שגר בבניין ישן מאוד הבניין הזה אחרי מאמץ מרבי עבר שיפוץ, כחלק מהשיפוץ הקירות הוחלקו סודרו תיבות דואר חדשות הוסתרו חוטי חשמל. וזה היה ביוזמתי
כל דייר שילם סכום כסף עבור השיפוץ. הבניין נראה כחדש.
לפני כשבועיים הדייר א הביא חשמלאי לעשות לו הארקה ,במקום שהחשמלאי יעשה את הארקה מתוך הבית, הוא חצב חור מהבית לחדר המדרגות וכיער את הכל.
המעשה זה נעשה ללא בקשת רשות ולא התייעצות, וגם אם יש הסכמה של הדיירים בדיעבד. אני שילמתי ,את חלקי בשיפוץ, פניתי בבקשה לתקן זאת והוא מסרב.
יתרה מזאת במדרגות החיצונות של הבניין הוא העביר צינור של חשמל על המדרגות ודבר זה הוא מפגע בטיחותי , שכן עלולים להיתקל בזה אנשים ובפרט אנשים קצת מבוגרים ובפרט שסופו של צינור זה לזוז ממקומו בתנאים הקיימים ושוב השכן לא מוכן, להסיר המכשול.
מה הדין בשני מקרים אלו האם הדייר מחויב לתקן את מה שעשה והאם חייב להסיר המכשול.
בתודה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לשכן בבית משותף להזיק או לכער את החדר מדרגות. ואם עבר ועשה צריך לתקן זאת. מומלץ שתיגשו לרב שישמע את הצדדים ויורה לכם כיצד לנהוג.

בהצלחה.