לתת לגמ"ח ש'יק פיקדון פיקטיבי

שאלה:

האים יש בעיה לתת לגמח ציק כפיקדון שיכול להיות שהחשבוו מעוקל או מוגבל
ואים בשעת נתינה היה בסדר ואחר כך נהיה מוגבל או מעוקל האים צריך להודיע ??

תשובה:

שלום וברכה,

גמ"ח שודש ש'יק פיקדון, דורש שיהיה לו זכות שיוכל לתפוס את הלווה. ולא נייר בעלמא. ולכן אם נותן לגמ"ח ש'יק על חשבון לא פעיל או מעוקל  או מוגבל – שלא יוכל להוציא משם כסף, לא נחשב שנתן פיקדון. אלא נחשב שרימה את הגמ"ח.

אם אחר ההלוואה הש'יק איבד את ערכו, לכאורה יש ליידע את זה לגמ"ח, ויש לעיין בזה.

בהצלחה וחנוכה שמח.