חילול ה' באי נתינת צדקה

שאלה:

שלום רב,
נקלעתי למצב בו מישהו ביקש ממני צדקה, וכשלא נתתי הוא אמר משהו שממנו השתמע שאם אני דתי מצופה ממני לתת גם לו. האם יש בזה שלא נתתי צד של חילול ה'?

תשובה:

שלום וברכה

יש שאלה כללית למי צריך לתת צדקה, אבל מה שברור שאין סיבה להלחץ מאנשים שמנסים לגעת בנקודות רגישות שלנו כדי להלחיץ אותנו לעשות את רצונם, זה נכון בכל תחום בחיים ולא רק בצדקה, אתה צריך לעשות מה שאתה חושב שמוטל עליך מאת הבורא, ולא להכנע לאיומים וסחיטה מכל סוג שהוא, גם סחיטה רגשית היא סחיטה ועזות מצח שהוא אחד מהסימנים לעני שאינו מהוגן…