וויתור חוב בתור מתן צדקה

שאלה:

שאלה לכבוד הרב שליט'א
חבר חייב לי איזה סכום כסף (לא יותר ממתאים שח) ונראה לי שבאמת קשה לו להחזיר, והחלטתי לוותר לו על החוב באופן שזה יחשב לי מתן "מעות יזכור", השאלה האם מספיק שאגמור בדעתי לדבר הזה או שצריך לעשות פעולה מעשית כגון קניין או אמירה בפני עדים, כלומר, האם מועיל וויתור חוב בתור תרומת צדקה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

שאלה יפה שאלת. בקצות ובנתיבות סימן יב מבואר שמחילה בלב לא מועילה, וכדי שהמחילה תחול צריך למחול בפה. ורק בצדקה מועיל שנודר בלב. והנה כאן חיוב הצדקה לחייב את עצמו יועיל בלב [לפי דעה אחת בשו"ע חו"מ סימן ריב] ולכן נראה שהמחילה כאן תעזור כיון שהמחילה עצמה הינה צדקה. ויש לעיין.

קניין אין צריך כמבואר בשו"ע סימן יב שמחילה אינה צריכה קניין.

בהצלחה.