פיצויים לעובדים משק בית

שאלה:

היה לנו אבא שנפטר והיה לו עובד שקיבל שכרו מביטוח לאומי אולם אנחנו הוספנו עוד שכר על כל שעה וכן עוד שכר על שעות שהיו מחוץ למסגרת של ביטוח לאומי. השאלה האם אנחנו צריכים לשלם פיצויים על החלק שאנחנו שילמנו. יש לציין שכשהוא ביקש תוספת על כל שעה הוא לא ציין כלל שהוא מבקש משהו מעבר לסכום שהוא כשלעצמו היה גבוה מאוד. כמו"כ לגבי עובדת שהייתה מבשלת וקיבלה שכר ללא קשר לביטוח לאומי, האם מקובל לשלם בסוג המגזר הזה (משק בית) פיצויים, לפי דין תורה
בכבוד רב
הלל גרינבוים מייל [email protected]

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שקיבל תוספת שכר ולא הותנה בתנאים מסוימים, נחשב התוספת לשכר יסוד, וחל עליו חובת פיצויים.

עוזרת בית חל עליה התקשרות של עובד ומעביד, ועל כן יש חובת תשלום פיצויים לעוזרת בית.

בהצלחה ושנה טוב.

מקורות:

ראה משפט הפועלים נספח 8 חוק פיצוי פיטורין