גרוש וגרושה שעדיין לא מצאו מקום מגורים אחר עבור אחד מהם

שאלה:

שלום,
היום אני ובעלי התגרשנו.
אין לו איפה לישון ואף אחד לא יודע שאנחנו גרושים כרגע.
אנחנו לא מעוניינים אחד בשני ואין יחסי אישות כי ידוע להם שאסור.
יש ילדים גדולים בבית ונישן בחדרים נפרדים!!! עד שהוא ימצא דירה ואז נוכל לספר לכולם….
האם זה אפשרי כשאין לנן עניין ביחסי אישות וכשאנחנו לא נהיה באותו חדר?
(אין לו חברים ואין לאן ללכת כרגע!)
זה ירגיע את הבית ולא יגרום לו ו 4 ילדים לצער ..

תשובה:

שלום רב,

על כך נאמר סוף מעשה במחשבה תחילה! מה היה בוער להתגרש אם ממילא אתם רוצים בנתיים להמשיך לגור תחת קורת גג אחת. הייתם צריכים להסדיר את הנושא של המגורים ואז באים להתגרש. הרבה פעמים בביה"ד נשאלים בני הזוג הם הנושא הזה סודר בטרם הגירושין. וחבל שהתגרשתם לפני שהסתרתם את הנושא.

לעצם השאלה, ברור שכעת זה אסור. חז"ל אסרו מגורים של גרוש וגרושה ביחד אפילו כאשר יש אנשים נוספים בבית המונעים את הייחוד. כך מבואר בסוגיה בכתובות כז,ב וכך נפסק בשו"ע אבה"ע סוך סי' קיט. לכן כעת אין מה לעשות אלא להסדיר את הנושא באופן מיידי. גם הנקודה שאת אומרת שאין לכם ענין ביחסי אישות, ממש אינה משנה את התמונה. חז"ל קבעו שיש הרחקות וזה לא משנה התחושה האישית שלכם.