למה עושים מסיבת אירוסין?

שאלה:

שלום לכבוד הרב
1 מדוע בימינו עושים מסיבה שקוראים אותה אירוסין אפילו שכיום האירוסין באמת הם לא ביחד עם הקידושין בחופה?
2 האם זה למעשה רק מנהג ומי שרוצה ישר להנשא ואינו רוצה לקיים מסיבת אירוסין רשאי שלא לקיימה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

נהגו לעשות מסיבת אירוסין אבל זה ודאי אינו מנהג מחייב ומי שלא רוצה לעשות מסיבה ודאי אינו צריך. ראה בט"ז אבה"ע סי' נ' שהזכיר את הסעודה שעושים בשעת כתיבת התנאים. וראה גם במשנה ברורה סי' תקנא ס"ק טז לגבי אירוסין בתשעת הימים שכתב שאכן מחמת הימים הללו אסור לעשות סעודה באירוסין. והוסיף: "מיהו מה שנוהגים לאכול מיני מרקחת בשעת כתיבת התנאים לא מיקרי סעודה".

מי שרוצה לדלג עם התנאים ולערוך מיד חופה וקידושין ונישואין כמובן, יכול, אין בזה כל מניעה.

הצטרף לדיון

תגובה 1