גגון לסוכה מעל חצר שכנים בבית משותף

שאלה:

אנו גרים בקומה שניה של בית משותף הדייר מקומה ראשונה רכש את החצר.
אנו מעונינים לבנות גגון הזזה לסוכה שלנו כך שכאשר הוא יפתח יאהיל על חצר השכנים כך היא האפשרות היעילה ביותר לדעתינו.
הגגון יאהיל בערך 2.5-3 מטח לרוחבו בעומק החצר.
מיקום הסוכה שלהם הוא בצד אחר לגמרי.
האם ישנה בעיה בזה.
בכבוד ובתודה מראש
אליעזר

תשובה:

שלום וברכה,

אם החצר נרכשה בעת רכישת הבנייה, נחשב שהותנה שהחצר תשמש אותו עבור הסוכה, ואין זכות לבטל לו את האופציה לעשיית סוכה ללא רשות מפורשת.

אם החצר נרכשה אחר שדרו הדיירים בבניין, ובעל החצר לא בנה שם סוכה, או שלא התנה שקונה כדי לבנות סוכה – לא הוחזקה החצר לעשיית סוכה, ויכול דייר מעליו לבטל לו את האופציה לבניית סוכה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית תודה
    אמנם רציתי לחדד את השאלה
    החצר נרכשה בעת רכישת הבניה אלא
    ש-א. בפועל הסוכה שלהם נבנית כבר כמה שנים בצד אחר של אותה חצר.
    ב. מיקום הסוכה שלנו במרפסת בקומה שניה היא בתכנית הדירה מהקבלן. השאלה רק היא איך לבנות את הגגון הנפתח.

    בתודה
    אליעזר

  2. אתה לא יכול לבנות גגון שמפריע להם לעשות סוכה, למרות שאינם בונים שם סוכה. אתה לא יכול לקחת להם את הזכות שבתחילת בניית הבניין הוקבע שיהיה להם סוכה. לכן אתה צריך את הסכמתם לכך.