מותר להרביץ לחרדים בהפגנות?

שאלה:

שלום רב אני חייל משמר הגבול ולאחרונה שלחו אותי ואת הפלוגה שלי לעצור את החרדים בירושלים על הפגנת מחאת הגיוס והורדת שלטי צניעות בעיר כמובן שאני נאלצתי וצריך מתוקף התפקיד להרביץ ולהלבין פנים ברבים ולחשוד בכל חרדי אפילו לא בהפגנה .האם זה בסדר או שזה אסור מה שאני עושה תודה

תשובה:

שלום ידידי,

לחשוד בכל חרדי אפילו לא בהפגנה???!!! מדוע? אדם שאינו מפריע לסדר הציבורי מציקים לו???!!! תמוה בעיני. עצם פיזור ההפגנה באופן שלא תפריע לסדר השוטף זה בסדר גמור ועל דעת כן אנשים גם מפגינים, כמובן לא להרביץ, לפנות בהתחשבות בעדינות ובכבוד תוך הפעלת כח בסיסי לפנות את הכביש אבל ללא אלימות ככל שניתן. אבל הסיפא של דבריך… אני מקווה שזו לא שאלה אמיתית אלא סתם כזה לראות מה אני עונה… אחרת זו שאלה שצריכה לעמוד למשפט ציבורי האם המשטרה מנחה את השוטרים להציק לכל חרדי באשר הוא…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אז למה אתם אומרים מותר בתשובות אחרות למשל התשובה עם השומר אם אתה אומר אדם לא יוצא מהכלל למה שם מותר ופה אסור איזה תשובות יש לכם מה מה זה אחד סותר את השני פעם מותר פעם אסור מה זה אז מותר או אסור לאדם שלא עשה כלום כול אחד לא רק חרדי

  2. אסור לבדוק זה מנפולציה מה שאתה עושה הרי חכמים אסורו יותר את החשד והדיבור ולא הפיזי .יתרון האור מהחושך זה סתם הטעיה של הקוראים אסור לפגוע ולחשוד אפילו במלימטר

  3. כלומר, מותר לשוטר לדון כל אדם לכף זכות, וכשהוא רואה פורץ נכנס לבית, הוא חייב להניח שהוא נשלח לשם ע"י בעל הבית…