חפירה מתחת לחצר קומה ראשונה הגובלת. בקיר קומת קרקע

שאלה:

בעל חצר מקומה ראשונה חפר בחצר שלו עד קומת קרקע וטוען כל החפירה שיכת לו .מאידך טוענים השכנים בקומת קרקע שהם לא קנו קרקע שיגור להם מאחורי הקיר שכנים.ועוד אם הם רוצים להרחיב הדירה ולחפור בחצר הרי מהטבו זה לא רשום על אא הצדק עם מי ?ומקורות .תודה וישכ.

תשובה:

שלום וברכה,

לגבי הטענה הראשונה שמעכבים השכנים שלא ידורו בקומה שלהם עוד דיירים, יש לפנות לב"ד כדי לבדוק אם יש דברים בגו – אם אכן ישנה הפרעה.

לגבי הטענה השניה – הקרקע שלא רשומה לשום דייר, נחשב כרכוש המשותף, ושייכת לשניהם. לכן עליהם לחלוק את החלל לשניהם, [וכמובן לחלוק בהוצאות החפירה והבניה], או שהאחד ישלם פיצוי מלא לשכן כדי לרכוש את החלל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בתקנון בתים משותפים – הגדרת חללים ברכוש המשותף.

ראה מאמר נפלא בזה של הגאון הרב שלמה זעפרני שליט"א בספרו שמרו משפט ח"ב סימן לז