חובת דמי השתתפות עצמית בעובד שעשה תאונה ברכב של החברה

שאלה:

נהגתי ברכב של עבודת מישלוחים ועשיתי תאונה באמצע עבודה ויש ביטוח אבל צריך לשלם דמי השתתפות עצמית: שאלה האם אני צריך לשלם או בעל החברה שעבדתי בשבילו

תשובה:

שלום וברכה,

חיוב השתתפות עצמית מחויב בה מי שעשה את התאונה, כיון שהוא הזיק את הרכב. ולכן העובד שעשה את התאונה חייב לשלם את השתתפות עצמית.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    האם כן, אע"פ שהחוק אינו כך?
    (עם זאת, נראה שהמנהג הנפוץ הוא וודאי לא עפ"י החוק)

    "האפשרות לנכות משכר עובד עלות השתתפות עצמית בגין נזק שנגרם לרכב החברה, מתקיימת בשני מקרים: האחד כאשר העובד חתום על מסמך לפיו הוא מתיר למעביד לנכות משכרו את סך ההשתתפות העצמית, שהמעביד שילם לחברת הביטוח. המקרה השני הוא כאשר העובד חתם מראש על חוזה עבודה בו התחייב, לשאת בעלות ההשתתפות העצמית בזמן קרות נזק ובהתאם לאמור בחוק לעניין גובה הניכוי המותר."
    מקור (הוא מרחיב שם הרבה):
    http://www.law-shalev.co.il/i_%D7%A0%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%9E%D7%A9%D7%9B%D7%A8%D7%95_%D7%A9%D7%9C_%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93_%D7%91%D7%92%D7%99%D7%9F_%D7%A0%D7%96%D7%A7_%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91_%D7%94%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94

  2. שלום וברכה,
    מנהג הפועלים מחייב את המעביד לתת לעובד את כל התנאים הסוצייאליים שנהוג במדינה. אבל מנהג להפטר מתשלום נזיקין לא פוטר, ויכול המעביד לתבוע את העובד על הנזק בנגוד לרוב המדינה הנוהגים שלא לגבות חיובי נזק שעשה העובד. כן מבואר בתשובת חוות יאיר סימן קו. הובא בפת"ש חו"מ סימן שלא.