שמירה בענן

שאלה:

שלום רב
שאלה האם שמירת חומר ממוחשב בענן נחשב כשמירה או שזה אינו כשמירה והוא כפושע
ב' מי שבידו חומר מפליל על מאן דהוא ומשמרו ב"ענן" ופורץ מצאו והפיצו האם הוא בכלל מזיק שלא שמר עליו כדבעי

תשובה:

שלום וברכה,

הבנתי שיש כמה רמות של הבטחת מידע בענן. ולכן אם שם חומר ברמת הבטחה פחותה, נחשב לפשיעה בשמירה. אך לא ניתן לחייב תשלומים על כך, מאחר ואין חיובי שמירה על דבר שאין גופו ממון, וכל מידע נחשב אין גופו ממון.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ שא סעיף א.