שטר בירורין עניני אישות

שאלה:

שאלה שאינו נוגע למעשה עכשיו אבל מאוד מטריד אותי בכלליות
כבוד הרבנים מהו כח השטרי בירורין בזמנינו בענין אישות ואחזקת ילדים לא חלק הדיני ממונות אלא שלום בית אחזקת ילדים ושאר ענינים הנוגעים בשלמא התחייבות של ממון שייך להתחייב ע"י חתימת שטר בירורין אבל החלקים שאין בהן דין ממון מה שייך לחייב את עצמו
ב- אם למעשה חתם שטר בירורין על זה ומרגיש שהבית דין אין להם הבנה והמומחיות באלו הענינים ולא מתנהגים כראוי בענין בירור הדברים וכדומה אם יכול לטעון היות שאינו דין ממונות חוזר הוא מחתימתו ולא רוצה להבית לדון על זה
אבקש מאוד אם שייך ליתן מראי מקומות

תשובה:

שלום וברכה,

חוק הבוררות אינו חל על החזקת הילדים. בנוסף לכך גם הסכם חתום בין הצדדים לא יעזור בזה. רק פסיקת בית משפט. למעשה העו"ד  מביא את הסכמת הצדדים בתור הצעת פסיקה, והבית משפט מחליט אם לאשר.

לכן בית הדין לעולם לא נכנס לתחום האומנה בין גרושים, אלא לתחום הממוני.

מקורות:

ראה חוק הבוררות תשכ"ח

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    כאשר באו לבית הדין לדון בדבר, סמכו על בית הדין שהם יפסקו להם. לכן לא ניתן אח"כ לעזוב את בית הדין ולפנות לגורמים אחירם.