לכנות אדם סוטה

שאלה:

יש אדם שמצדיק עבירות של רב שהם תיקונים ומביא לזה פירושים והולך בדרך השבתאיים.
הוא אישית לא עובר על הלכה (רק מצדיק את רבו)
האם מותר לי לכנות את האדם הזה בשם גנאי 'סוטה'
או שהמילה סוטה זה מרמז לאדם שעובר עבירות של ניאוף והוא לא כזה?
או שסוטה זה שם גנאי כללי ולא מחייב שסוטה זה עובר עבירות ניאוף

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי מדוע לכנותו בכינוי גנאי כזה שגם לא הולם את המכנה עצמו. לא צריך להשתמש בביטויים כאלה. האיש כפי שאתה מתאר הוא פשוט מגלה פנים בתורה שלא כהלכה, וזה מספיק חמור גם אם הכינוי אינו דרמטי.