שכן שבונה על גבי הרחבה של שכן

שאלה:

השכן מתחתי המתגורר בקומת קרקע הוסיף לדירתו תוספת בניה של 70 מ"ר על חשבון גינתו למי שייך הגג שגובל כעת עם דירתי האם אני יכול לבנות עליו וא"כ איך אדע כמה עלי לשלם לשכן עבור היסודות והתקרה שהיא כעת הריצפה שעליה אני רוצה לבנות?

תשובה:

שלום רב,

הינך חייב לשלם חצי מההוצאות של יציקת התקרה, וחצי מיסודות. חישוב התשלום ייעשה לפי המחיר שהוציא בזמן שבנה, ולא כמחיר של עכשיו, ולכן אם התייקר מחירי הבניה, אינך צריך לשלם כמחיר היקר.

אם שכן מעליך ג"כ יבנה עליך, יצטרך לשלם על היסודות לך ולחברך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1