אדם וחוה – עזר כנגדו / כוונות האר"י

שאלה:

כתוב וייצר שאדם וחוה נבראו אחד ואחר כך כתוב לא טוב היות האדם לבדו וכתוב שאז החיות נבראו לא כמו בסדר הראשון ועוד שאחר כך נבראה חוה ? היא לא כבר נבראה ביחד מוייצר ? בקיצור יש קצת סתירות בין הפרק הראשון לשני אשמח לתשובות

תשובה:

שלום רב

לפי מה שהביא רש"י בפשוטו של מקרא אין בכלל שאלה, הפסוק הראשון הוא רק כותרת, אבל בפועל באמת היא נבראה בסוף, לאחר החיות, ולפי המדרש אגדה שציינת שנברא דו פרצופי, מסתבר שעדיין לא היתה חוה נחשבת בת זוג, זה היה אדם שחי לבדו באופן דו פרצופי, והעזר כנגדו האמיתי הוא לאחר הנסירה וחילוקם לשנים. בקבלה זה אגב בא לידי ביטוי מאוד משמעותי, כאשר הנוקבא באחורי הז"א [בחינת דו פרצופין, היא נקודה קטנה, ולאחר הנסירה היא מתגדלת עד שבאה לגדלות וראויה לזיווג ואז זו השלימות האמיתית, וכל סידורי הכוונות מכוונים לפי הרעיון הזה.

יום טוב