שכן שטוען שקנה מהקבלן שטחים ציבוריים בבניין

שאלה:

שלום וברכה.
בבניין שלנו ישנו שכן שבנה בשטח שמתחת לחניה תוך כדי שהוא לוקח חלק מהגינה הכללית של הדיירים. כ"כ לקח חדר מתחת לחדר מדרגות בבניין. והכל בטענה שהוא קנה הכל כבר מהקבלן. אין לו שום ראיות לכך.
השאלה היא בהנחה שאנו מאמינים לו שהוא אכן קנה מהקבלן. האם לקבלן יש זכות למכור למישהו פרטי שטח שמוגדר כציבורי ושהוא שייך לכלל הדיירים של הבניין ?
ב. האם יש להבדיל בין חלל שתחת החניה שהוא לא שמיש לכלל הדיירים. אלא אם כן נרצה לעשות הוספת בנייה, שאז השטח יבוא לידי שימוש. לבין שטח ציבורי שימושי כמו גינה, וחדר שהוא תחת למדרגות המשמש את הדיירים, שגם באלה השכן טוען שהוא קנה מהקבלן.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

זכותו של הקבלן לשייר רכוש משותף [גג חניות חללים וכדו'] ולמכור לאדם פרטי. בחוזה של קניית הדירות מופיע מהי זכויותיו של הדיירים ברכוש המשותף – האם הוא שייך לכולם או לא.

השטחים הציבוריים נמכרים עם חוזה מפורט ולא בעל פה, ולכן השכן שטוען שקנה את השטחים הציבוריים צריך להוכיח זאת.

עליכם לגשת לעו"ד או לכל אדם שמתמחה בתחום שיבדוק את זכויותיכם וזכויותיו של השכן בבניין.

מועדים לשמחה

נפתלי בן חיים