שימוש באפלקציה ללא סינון

שאלה:

שלום

יש לי סמארטפון שאני חוסם את הדפדפן שלו (כלומר לא משתמש בתוכנת סינון, אלא בתוכנה שחוסמת את הדפדפן שלא להכנס אליו בכלל, הסיסמא אצל מישהו אחר), ויש גם אפליקציה של ויקיפדיה שאני מאד אוהב להשתמש בה ולקרוא בה. הבעיה שיש בויקיפדיה גם תכנים לא טובים (כמו כפירה וכיו"ב), האם מותר בכל זאת להשתמש בזה מבחינה הלכתית?כמובן שאני לא נכנס לערכים האלה. אני שואל רק על הענין האם מותר להשתמש בתוכנה כזו שיש אפשרות ליפול בה ח"ו, מצד לא להכנס לנסיונות, אם באמת אסור אצטרך למחוק אותה, אבל זה מאד שימושי בעבורי ולכן אני שואל האם אפשר להשתמש, זה לא שיש אפשרות של איסור בעל כרחו, לעולם לא יקפוץ לי משהו שאין ברצוני להכנס אליו, רק אם ארצה להכנס לשם אז באמת זה ייכנס לערך האסור, אבל כמעט אין אפשרות שזה יקפוץ לי שלא מרצוני, זה לא כמו פרסומות באינטרנט שקופצות.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר במה מדובר, אבל אם אכן אין לך דרך להכנס כלל לשום דבר חוץ מוקיפדיה, נראה לי שזה בסדר. האתרים האלו של הכפירה לא כל כך מושכים עד כדי שיש חשש שתכנס לשם. העיקר ששום דבר של חוסר צניעות או אלימות לא יהיה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בויקיפדיה יש גם חוסר צניעות. יש ערכים על דוגמניות, שחקניות, סרטים ועוד דברים גרועים בהרבה
    אסור לגלוש שם ללא סינון טוב (למשל נטפרי)