האם אני זקוקה לגט לחומרא מהראשון? יש לי ילדים מהבעל השני!

שאלה:

אלוקים ישמורר רק עכשיו הבנתי את חומרת המעשה התגרשתי לפני 8 שנים לערך מבעל חולה סכיזופרניה בקבלת הגט היה כשיר לתת גט…שכבנו לאחר הגירושים פעם או פעמיים בלבד! מאז התחתנתי בשנית והבאתי 2 ילדים…לא חזרתי בתשובה נכון להיום שומרת שבת ומידי פעם נידה (הרבה נפילות לצערי) לא היו עדים לקיום יחסים אך סיפרתי על כך לבעלי השני ואולי לחברה! מה הבנתי?! שיתכן לפי ההלכה אני צריכה שוב גט!! יתכן שבעלי נושא בעוון אשת איש מבלי שהוא ידע על כך- יתכן שהילדים שלי החדשים מבעלי הם ממזרים בכלל!! עולמי חרב עליי אני לא מפסיקה לחשוב על זה! גיהנום מובטח לי בעודי חיה!! ומסכןן בעליי והילדים שלי!! הם ממזרים! ואני נחשבת אשת איש – תעזרו לי בבקשההה ותפיגו את החששות שלי כי אני מתמוטטת פה! אם צריך אני יתגרש מבעלי השני אחרי 7 שנות נישואין העיקר שלא יחיה בחטא חס ושלום!!

תשובה:

שלום רב,

ככל הנראה אינך זקוקה לגט נוסף, ובודאי לא ברמה כזו שתאסור אותך לבעלך או חלילה יפגע בילדים. כלומר, בכל מצב הילדים כשרים לקהל.

אולי תתקשרי כדי לסכם את הנושא סופית שאכן אין כל צורך בגט לחומרא.

הרב זאב ליטקה