השתתפות ועד הבית בנזק שנוצר בגין בניה כושלת

שאלה:

שלום רב, אנו גרים בדירה שכורה ורצינו להתקין מנורה בחדר המדרגות עם מתג הדלקה מתוך הדירה כך שבמהלך כל השבת יהיה אור בקומה. לשם כך ביקשנו מבן משפחה שהוא חשמלאי לעשות את העבודה,במהלך הקדיחה התברר שנפגע צינור גז של דירה אחרת שעובר בדירה שלנו, הזמנו טכנאי גז מוסמך ששבר את הקיר כדי להגיע לצינור והלחים אותו כמה מומחי גז אמרו שצינור גז חשוף(בלי פיר או רשת מגינה) שעליו יצקו בטון בלי סימון בקיר חיצוני רגיל של דירה זוהי רשלנות של הקבלן האם יש לנו זכות לבקש השתתפות ועד הבית בתיקון? תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

על אף שזה קרה באונס של הדייר ובפשיעת הקבלן במקרה שהצינור הוא פרטי לא ניתן לחייב את וועד הבית בהוצאה הזו.