תביעת נזק של הסתרת נוף

שאלה:

אני ושכני בונים על הגג יחידות דיור הגג משותף לכל הדיירים יש הסכמה לבנייה מצידם נוצר מצב ששכני בנה חלון שיש לו ממנו נוף ואור ואני רוצה לבנות במרחק של 5 מטר ממנו מרפסת מסורגת הוא טוען שלקיחת חלק קטן מהנוף תוריד את ערך יחידת הדיור שלו ואני טועם א. זה רחוק ב. נלקח רק חלק קטן ג. הייתה בננו הסכמה שהוא יקח לי חלק מהנוף בצד אחר וגם אני (רק שזה היה בע"פ) ד. הוא לא מוחזק בנוף הזה מעל ג' שנים כיוון שזו יחידת דיור חדשה מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

אני לא רואה מאיזה טעם הוא יכול למנוע ממך, דרך אגב אין בזמנינו חזקה על הנוף, אדם לא קונה את  שדה הראיה של החלון שלו במציאות כיום (וראה בזה פתחי תשובה סי' קנד, ושו"ת מהרש"ם ח"ג סי' שעו)