חתונה עם בת לאם יהודיה ואב בדואי

שאלה:

אחותי בבעיה קשה התאהבה בבחור לאם יהודייה ואבא בדואי. היא לא יודעת מה לעשות ואם מותר לה להמשיך לצאת איתו

תשובה:

שלום רב

השאלה כאן אינה הלכתית, שכן הבחור הזה יהודי בלי שום ספק. השאלה היא מה ההזדהות שלו, אם הוא מזדהה עם אביו ובני משפחתו יש להתנתק ממנו באופן מידי, הבדואים לעולם לא ינהגו עם יהודיה כפי שצריך והיא תסבול שם חיי מרורות, אבל אם הוא רואה את עצמו חלק מהעם היהודי ורוצה לנהל חיים יהודיים אמיתיים, זה אפשרי תוך התייעצות פרטנית כמובן אצל מי שמכיר את שני הצדדים.