מרצפת קרמיקה נשברה כתוצאה משבירת צלחת באירוסין

שלום הרב,
אם בזמן אירוסין קיימו את המנהג לשבור צלחת וכתוצאה מזריקת הצלחת על הרצפה (בצורה רגילה לחלוטין ולא ברוטלית) נוצר שבר במרצפת קרמיקה. האם זהו אדם המזיק?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לא צריך לשלם.

המקום הושאל או הושכר לצורך מסיבת אירוסין הכוללת גם שבירת צלחת וממילא יש פטור של 'מתה מחמת מלאכה'. יש לציין, שאם מרצפת נשברת מנפילת חפץ שאינו כבד במיוחד, הרי זה מראה שהיה חלל קטן מתחת למרצפת ללא מילוי של מלט.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שמ סעיף ג. במקרה שהנזק נגרם בגלל בעיה שהייתה קיימת בדבר המושאל, השואל פטור לכל הדעות, אף לדעת הרמב"ן שהביא הש"ך שם סק"ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    יש לדון קצת לפ"ד הרמב"ן משום פשיעת הבעלים, אי הבעלים לא ידע ממנהג זה, י"ל דליכא פשיעה
    (במקרה דנן נ' בהיה יכול להשבר בכמה אופנים אחרים, וכתבתי שנשבר באופן מיוחד מזריקה)

  2. אכן מצוי שחפצים יפלו מנסיבות אחרות ולא רק משבירת צלחת. כך שאף אם הבעלים לא ידעו מהמנהג יהיה טענה נגדם.