התגרשו ולאחר יומיים רוצים לחזור ולהתחתן

שלום כבוד הרב לפני כיומיים התגרשנו אני ובעלי באותו היום חזרתי הביתה איתו והבנו שעשינו טעות ואנו רוצים לשוב לחיות ביחד כבעל ואשה יש לנו שני תינוקות האם יש דרך לבטל את הגירושין?

תשובה:

שלום רב,

לא. אין דרך לבטל את הגירושין. אבל ודאי פתוחה הדרך לפניכם להנשא מחדש. תפנו לרבנות וניתן לסדר לכם קידושין מהר ככל האפשר. אבל עד אז אסור לחיות ביחד בלי מסגרת נישואין. העובדה שאמרו לך בעת הגירושין שאינך רשאית להנשא בתוך 92 יום, הכוונה היא רק להנשא למישהו אחר, משום הבחנה (בכדי להבחין בין היריון מהראשון להיריון מהשני). אבל אם את חוזרת לבעלך את יכולה לחזור מיד ואין כל צורך בהמתנת תקופה זו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי כרגע אנחנו באותו בית אני צריכה לצאת מהבית עד שנתחתן שוב?
    מחר אני יגש לרבנות תוך כמה זמן זה לוקח שיחתנו אותנו?
    תודה

  2. על פי ההלכה אסור לגרוש וגרושה לגור ביחד בבית אחד. תגשו מחר לרבנות ובתוך מספר ימים יוכלו לחתן אותכם.
    בהצלחה!!!