מה מידת האחריות של ההורים על נזקי ילדיהם

שלום

רציתי לשאול מה מידת האחריות ההלכתית שאמורה להיות להורים לילדים קטנים על ענייני ממונות שנגרמים בעטיים? כמו: חפצים שהילדים מצאו ולא השיבו, לוו מחבריהם ולא החזירו, חבר השאיל להם ועד שהחפץ הוחזר הוא נשבר וכד'?

תשובה:

שלום רב,

אין שום אחריות להורים על זה בכל המקרים שכתבת הרי גם אין בידם למנוע אולם פשוט שעל חפצים שהילדים  לקחו או מצאו שנמצאים אצלם  יש על ההורים חיוב השבת אבדה.