כבוד הורים דוחה מצוה אחרת?

בס"ד,
בעל תשובה שקיבל על עצמו להתפלל בכל יום מנחה וערבית , ( קשה לו שחרית עדיין ) והנה הגיע זמן תפילת מנחה ואמו אומרת לו לקנות חלב, באופן שאם ילך לקנות חלב יקיים כיבוד אם אך לא יקיים את מה שקיבל על עצמו בעניין התפילות . מה עליו לעשות ?

תשובה:

שלום רב

ראשית יש להקדים שהנושא של התפילה אינה קבלה שאדם מקבל על עצמו, התפילה היא חיוב! אני לא נכנס עכשיו לשאלת היכולות של אותו בעל תשובה, זה הוא צריך להתייעץ עם רב שיכוין אותו לפי מצבו מה עליו לעשות כדי להתקדם בבטחה בלי להשבר [על קריאת שמע בבוקר ודאי שלא יוותר שהרי היא מדאורייתא], אבל את נקודת היסוד הבסיסית הוא חייב להבין, שמצוות זה לא קבלה טובה ולא נדרים כפי שכתבת בכותרת של השאלה, זה חיוב שמוטל על כל יהודי בשווה. ולכן, כיון שכלל הוא בידינו שמצוות קודמות לכיבוד הורים, ומשום ש"אתה והוא חייבים בכבודי", יאמר לאמא שבחזור מהתפילה הוא יקיים את רצונה.

וראה עוד מה שכתבתי בענין זה בהרחבה כאן מדברי הפוסקים והשיטות השונות בענין זה.