מותר לקחת את האוכל שמחלקים בעבודה ולאכול בבית

שלום רב.
שאלה מצחיקה מקצת אך עניינית.
בעבודה אצלי במטבחון יש סנדווצים,עוגיות פירות חופשי כל היום. השאלה היא האם אני יכול לקחת תפוח או סנדוויצים הבית. הרי זה חופשי לעובדים ומה שנשאר נזרק. במידה ולא האם נגיד ארצה לאכול את הסנדוויץ בבית זה מותר, האם זה באמת משנה אם אוכל בעבודה או בבית?

תשובה:

שלום רב,

במשך היום אסור לקחת ולאכול בבית, בעל הבית מן הסתם נותן רק אם אוכלים במקום ולא אם לקוחים הביתה. אחרת אין לדבר סוף… גם פסוק אנו מוצאים אותו הדבר. פועל שעובד בשדהו של בעל הבית "כי תבוא בכרם רעך ואכלת ענבים כנפשך שבעך ואל כליך לא תתן" ומבסירה הגמרא בב"מ פז,ב: "ואל כליך לא תתן – בשעה שאתה נותן לכליו של בעל הבית – אתה אוכל, ובשעה שאי אתה נותן לכליו של בעל הבית – אי אתה אוכל". אולם בסוף היום מה שנשאר אם זה הולך לפח, ודאי לא איכפת לבעל הבית לפגרן קצת לעובדיו המסורים.

בהצלחה