כתובה וחלוקת ממון

שלום האם וכאשר האשה מקבלת חצי מהנכסים זה שולל את זכותה לכתובה תודה.

תשובה:

שלום רב,

בדרך כלל כן. הסיבה שהיא מקבלת חצי מהנכסים בדרך כלל זה בגלל חוק יחסי ממון, שמקנה לה חצי מהנכסים ולא משנה מה מעמדם ועל שם מי הם רשומים. (כמובן אני מדבר באופן כללי). כלומר, על פי דין התורה יתכן מאד שלא מגיע לה חצי מהנסכים בצורה כזו. לכן משפים את הבעל ומקזזים את מה שבעצם נלקח ממנו שלא על דין (בגין החוק), ומוחקים את זה מחיוב הכתובה.

לכן, במקרה שחצי מהנכסים מגיע לאישה גם עפ"י דין תורה, לדוגמא, יש דירה הרשומה ע"ש שניהם, וחולקים את הדירה בשווה. אין שום סיבה שהאישה צריכה לוותר על חיוב הכתובה.