פיטרו אותי מעבודתי בהוראה לאחר שלשה ימי עבודה

שלום הרב, קיבלתי עבודה בהוראה יום אחד בשבוע והתחלתי ללמד ביום הראשון.לאחר כשלושה ימים החליטו לצמצם כיתה בבית הספר ולהפסיק את עבודתי.האם מותר לי לתבוע אותם בבית דין אזרחי לעבודה להוציא מהן שכר לכל השנה עבור אותה עבודה שהייתי אמור לעבוד.האם זה משנה שמצאתי אחרי מס חודשים עבודה חלקית. בברכה.

תשובה:

שלום רב,

תוכל לתבוע אותם בבית הדין, ואם הם יסרבו להופיע בית הדין יתן לך היתר לתבוע בבית הדין לעבודה.

לגבי בית דין לעבודה יש דעות אמנם שאין זה נחשב לערכאות, אולם הדעה הרווחת היא שאסור לפנות לבית דין לעבודה ללא היתר מבי"ד. ובודאי אדם ירא שמים לא יקל ראש באיסור דאורייתא, במקום שלדעת רוב הפוסקים הוא איסור דאורייתא. (ראה עוד כאן).

בהצלחה