אם יש דין 'ערכאות' לבית הדין לעבודה

ב"ה
כבוד הרבנים שליט"א .
שאלתי היא:
האם על בית דין לעבודה יש דין של ערכאות ואסור לעובד לתבוע את המעביד בבית דין זה אלא אם המעביד מסרב להתדיין או לציית לבית הדין הרבני.
בברכה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש דעות שונות בעניין. הדעה המקובלת היא שיש עליו דין ערכאות.

במקרה שהתובע סבור שהוא יקבל בבית הדין לעבודה יותר מאשר יקבל בבית דין, ודאי שיש בכך איסור גמור. כל שכן במקרה שהוא רוצה לתבוע פיצויים על הלנת שכר שיכול להיות בכך איסור ריבית.

מקורות:

עיין בספר סדר הדין פרק טו סעיף סב. לעניין הלנת שכר עיין כאן.