לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

רחיצה ותספורת בתענית אסתר

שאלה:

Bonjour serait-il possible de se couper les cheveux pour un garçon demain le jour du jeune de Esther

תשובה:

מדברי הב"ח בסי' תקנ נראה שגם המחמירים שלא להסתפר או לרחוץ בתענית ציבור יכולים להקל בכך בתענית אסתר, וכ"כ הגרש"ז אוירבאך (הליכות שלמה פורים פי"ח ס"ו), כיון שאין התענית משום אבילות על חורבן ירושלים, אלא לזכר התענית בימי מרדכי ואסתר מותר לרחוץ, וכ"ד הגר"נ קרליץ (שלמי תודה פורים עמ' שד"מ) והגר"ח קניבסקי (ישמח ישראל פ"ד הערה מ'). וכן לענין תספורת דעת הגר"ח קניבסקי כפי שהביא בשו"ת רבבות אפרים ח"ב סי' קפ"ט סק"ג שמותר להסתפר בתענית אסתר.