לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תרומות ומעשרות

שאלה:

שלום וברכה.
אני קונה מהשוק בפ"ת. בשנת השמיטה וגם אחרי שנת השמיטה שאלתי את הסוחר מאיפה הירקות? הוא אמר שהם מערבים, בבעלות של ערבים. אין שום קשר ליהודים. עכשיו כל הסחורה עוברת דרך "תנובה".
וגם אני לא זוכר אם יש לו תעודת כשרות מהרבנות בעיר.
רציתי לדעת:
1. האם בשנת השמיטה הייתי יכול לסמוך עליו שהפירות הם מערבי?
האם אני יכול לסמוך עליו השנה אחרי שנת השמיטה שהם מערבי ולהיות פטור מדין תרומות ומעשרות לחומרה אף על פי שהכל עובר דרך תנובה קודם?
2. אם אין לו תעודה – האם מותר לקנות ממנו אע"פ שהכל עובר דרך תנובה קודם?
3. אם אין לו תעודה – האם צריך לעשר לחומרה אע"פ שהסחורה עוברת דרך תנובה?
תודה מראש

תשובה:

כפי שכבר כתבתי לך בעבר, אי אפשר לסמוך עליו כלל! בכלל לא סומכים על המוכר, גם אם הוא יהודי, צריך מערכת כשרות טובה שמפקחת, אבל לסמוך על ערבי? מה ההגיון?