שכנים המרחיבים שחלקם היו צריכים לשינוי תב"ע בוועדה מחוזית

שלום וברכה לכבוד הרבנים
רציתי לשאול, שכנים שהלכו יחד לשינוי תב"ע, ובגלל חלק מהדירות שהיתה להם אפשרות הרחבה גדולה יותר (מעל 120 מ') הוצרכו להגיע לתב"ע מחוזית (ולא מקומית), שיש על זה תוספת תשלום.
האם התוספת מתחלקת בין כלל הדיירים, או שרק הדיירים שבגללם הוזקקה התכנית להגיע למחוזית ישאו בהוצאות?

ובמידה וכך, מה הדין כאשר מתחילה דובר ששתי עמודות יקבלו הרחבה גדולה, ולבסוף לאחר קיצוצים נשאר שרק עמודה אחת עברה את ה-120, האם הולכים לפי התוצאה של מי שקיבל יותר מ-120 מ' או לפי מי שתכנן מלכתחילה לקבל אפילו שלא קיבל בסוף?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

תוספת העלות להגשת שינוי תב"ע בוועדה המחוזית מוטלת על כל אלו שתכננו תכנית המצריכה שינוי תב"ע בוועדה המחוזית.

אם שכנים אלו לא היו יכולים להרחיב כלל לולא הגשת התכנית בוועדה המחוזית, היה מקום להטיל את תוספת העלות על כולם, בטענה שאחרת הם לא משתתפים כלל אף לא בבקשת הקלה בוועדה מקומית. אבל, מאחר והם יכולים להרחיב גם על פי תוכנית שתוגש לוועדה מקומית, בין כך הם היו חייבים להשתתף.

אלו שתכננו והייתה סבירות מסוימת שיקבלו את מבוקשם ובסוף לא קיבלו את מבוקשם גם חייבים להשתתף, מאחר ובהוצאות תכנון משקיעים כספים על פי רצון לקבל ולא לפי תוצאות סופיות שלעולם לא ניתן לדעת מראש.