מה מברכים על חלה מתוקה? שיעור הפרשת חלה

1. אם אני אופה 2 ק"ג עוגות שמרים האם אני עושה הפרשת חלה בברכה?
2 כמה סוכר אני צריכה להוסיף ל2 ק"ג קמח כדי שהחלות יהיו מזונות והם זה זה מספיק או שאני חייבת
להוסיף גם מיץ?
3. מה הופך את הבצק למזונות סוכר או מיץ?

תשובה:

שלום רב

  1. המנהג הרווח בעיקר בין בני ספרד, לברך על ההפרשה מ1.600 ק"ג. לשיטת החזון איש איןלברך עד 2.250 ק"ג.
  2. למנהג בני אשכנז צריך שרוב הנוזלים יהיו מי פירות ולא מים, למנהג בני ספרד די בכך שהמתיקות מורגשת מאוד, ואני לא יודע לתת לפי מנהג זה את השיעור המדוייק.
  3. או זה או זה… שני הדברים אמת, אלא שהסוכר מורגש יותר, ויותר בקלות יהפוך את זה למזונות למנהג בני ספרד. כמבואר בשו"ע בסי' קסח סעי' ז.