צירוף מאכלים לברכה אחרונה

האם עלי לברך ברכה אחרונה על אכילה של מיני טעמי במשקל 21 גרם, ומיני טווסט 15 גרם ששעורם המצטבר ביחד הוא אמנם יותר מכזית, אך חלק מזה זה וופל של הטוויסט. לפי כך האם בשניהם ביחד יש משקל מספיק בעבור מה שמברכים בורא נפשות, שזה השוקולד של הטוויסט ושל הטעמי, ופצפוצי האורז של הטעמי.? כלומר משקל שמספיק לברך בורא נפשות של יתרת הדברים האחרים, פרט לוופל.?

תשובה:

שלום רב

הוופל עצמו, כיון שאין בו כזית, מצטרף לשוקולד לברכה אחרונה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ רי ס”ק א. הטעם לכך, הוא משום שברכת בורא נפשות היא ברכה כוללת, אלא שמשום חשיבותם של חמשת מיני דגן קבעו לברך עליהם ברכה מיוחדת, ובאופן זה שלא אכל מהם שיעור חשוב בטל דין זה. אגב דין זה רק במאכלים, אוכל ושתייה לא מצטרפים יחד כיון ששיעורם שונה.

הצטרף לדיון

תגובה 1