ההבדל בין שטר הלוואה חתום ע"י הלווה לבין חתום ע"י עדים

האם יש הבדל בין מלוה בשטר החתום ביד הלווה ללא עדים לבין מלווה בשטר החתום ביד הלווה ויש עדים שגם חתומים על השטר האם יש הבדל בצורת הגביה וכדומה

תשובה:

שלום רב

הבדלים רבים יש בין מלווה בשטר למלווה בע"פ (כל שטר ללא עדים, נחשב למלווה בע"פ לענין הרבה דינים). ההבדל העיקרי הוא בצורך הגביה. מלוה בשטר גובה ממשועבדים. להלווה ללא שטר חתום ע"י עדים אינו גובה ממשועבדים. וכן מלווה בשטר לא ניתן לטעון כנגדו פרעתי (אם ברור שהשטר לא מזוייף). והלוואה ללא עדים ניתן לטעון פרעתי (ראה פרטים בענין בסי' סט).