חוב מלפני 9 שנים שלא נפרע והמלווה מתעלם מהודעות

בס"ד
שלום כבוד הרב, ברשותך אבקש לשאול.
לפני יותר מ-9 שנים לוויתי כסף מידיד מאז הקשר ניתק בינינו. ומאז שהתחלתי לחזור בתשובה לא מניחה לי המחשבה שאני חייבת להחזיר לו את הכסף. אני מנסה למצוא אותו ולא מצליחה. לפני מספר חודשים ביקשתי מחברה שתבדוק לי ברשתות החברתיות (כי לי אין) האם הוא נמצא ואכן מצאנו אותו. שלחתי לו הודעה ובה הסברתי את סיבת ההודעה, לא קיבלתי מענה. אתמול שוב שלחתי שוב אין מענה. ניסיתי דרך מוקד טלפון לאתר את המספר לא הועיל. שאלתי אלייך היא:
1) האיש נשוי היום ברוך השם, האם כדי לי לנסות לפנות לאשתו? אני חוששת שזה אולי יגרום למריבה חלילה.
2) מה עליי לעשות אם אני לא מצליחה להשיג אותו? האם מותר לתת את הכסף לארגון צדקה או תורני?
תודה רבה ומחילה על הטירחה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

עשית את חובתך מעל ומעבר בכך ששלחת לו הודעה פעמיים. את לא חייבת לעשות שום דבר מעבר לכך, חוץ מלהחזיר לו את הכסף לאחר שהוא יפנה אלייך.

מקורות:

עיין ש"ך חו"מ סי' רלב סעיף ב לגבי מלווה שאינו תובע ועיין קצות סי' קד סק"ב. במקרה זה ייתכן שהמלווה הפסיק לתבוע לאחר שהלווה סירבה לשלם, אבל גם במקרה זה, לאחר שקיבל הודעה עליו לחזור ולתבוע.