אירוח עם גויים בהוסטל בחו"ל

שלום רב,
אני מתכנן לטוס לחו"ל בקרוב ולשהות בהוסטל למטיילים שבו יש מטבח משותף המשמש את האורחים של ההוסטל. האם מותר להחזיק מאכלים במקרר המשותף (הכוונה כמובן למאכלים כשרים מהבית או כאלה שאני יודע שהם כשרים מהיהודים המקומיים)? האם אני יכול לשבת בשולחן המשותף לאכול והאם זה משנה האם בזמן שאני אוכל אני נמצא לבד בשולחן או שיש בשולחן גוי נוסף שאוכל ממאכליו?

תודה רבה ובברכה,

תשובה:

שלום רב

ראשית שיהיה לך טיול נעים וכשר בכל המובנים.

לעצם השאלה, מותר להניח במקרר מאכלים כשהם עטופים בשתי עטיפות ומסומנים בדרך הידועה לך [קשר מסויים, או מדבקה במקום מסויים העשוי להפתח כאשר מישהו יחמוד לו את מאליך… כדי שלא יהיה בגדר "בשר שנתעלם מן העין". דין זה אמור לא רק לגבי בשר.

אכן אסור לאכול עם גוי על שולחן אחד, אלא אם כן המדובר הוא בביתו של היהודי ורוב המשתתפים בסעודה הם יהודים, ומקור הדברים בשו"ע יורה דעה סי' קנב, על פרטי דין זה ראה כאן. טעם דין זה, שמא יבוא להחטיא אותו, ולטמאו במנהגיהם ודתם.